HLADAN TUŠ: Vilijem Voker neće Tačijev orden

Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HLADAN TUŠ: Vilijem Voker neće Tačijev orden

Bivši američki diplomata i nekadašnji šef Kosovske verifikacione misije OEBS-a Vilijem Voker nije hteo da primi odlikovanje od Hašima Tačija.

Foto: Youtube/PrintScreen

Voker nije pristao da mu Tači, tokom obeležavanja godišnjice događaja u Račku, preda odlikovanje, javljaju prištinski mediji, a prenosi RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Nisam spreman da primim odlikovanje od Tačija... Nije baš da sam ga odbio, ali kada su me pitali da li bih ga prihvatio, iz nekog razloga sam rekao da neću", rekao je Voker.

Voker je proteklih godina često kritikovao Tačija, optužujući ga da "čini sve kako bi zadovoljio predstavnike međunarodne zajednice".

Bivši šef verifikatora OEBS-a je, tokom posete Kosovu, rekao i da je došlo vreme da ode generacija političara koja je proistekla iz rata i mesto prepusti novoj generaciji.

Poslednjih godina, Vilijem Voker snažno podržava stavove koje zastupa pokret Samoopredeljenje, piše RTS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.