Grubješić: Ostavka Haradinaja može i da zakomplikuje stvari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Ostavka Haradinaja može i da zakomplikuje stvari

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić izjavila je da ostavka Ramuša Haradinaja može da otvori prostor za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali može i da zakomplikuje stvari, jer je pitanje da li će Hašim Tači ići na rekonstrukciju vlade ili na prevremene izbore.

"Ne treba zaboraviti da Haradinaj ide kao osumnjičeni i da je već dva puta išao u Hag i bio oslobođen", rekla je Grubješićeva za RTS.

Ukoliko su u Specijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sudu pronašli nove dokaze to je druga priča, to ćemo videti u danima koji slede, kaže ona i dodaje da je Haradinaj bio oslobođen zbog nedostatka dokaza i svedoka koji su nestali u čitavom procesu.

Govoreći o tome koliki je pritisak evropskih zemalja, Grubješićeva kaže da to nisu samo evropske zemlje, nego i međunarodna zajednica.

"Sigurno su i SAD odigrale veliku ulogu, Kadri Veselji je u Vašingtonu, a pre nekoliko dana je poslao poruku da bi takse trebalo suspendovati", ističe Grubješićeva.

Prema njenim rečma, više međunarodnih faktora je uticalo na odlazak Haradinaja u Hag.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.