Eštonova na ručku s Tačijem

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova na ručku s Tačijem

Brisel -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton sastaće se u Briselu na radnom ručku sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem i razgovarati o saradnji EU i njegove vlade.

Kako je prošle nedelje zvanično saopšteno u sedištu EU u Briselu, Eštonova i Tači će pre susreta dati kratke izjave, a nije predviđena konferencija za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Eštonova je prilikom posete Prištini krajem maja zatražila od Tačija da vlasti u Prištini bolje sarađuju sa evropskom misijom Euleks.

Jedan visoki zvaničnik evropske diplomatske službe (EEAS) čija je Eštonova šefica, rekao je novinarima u Briselu da Euleks sada ima "krajnje dobru saradnju" s vladom u Prištini i njenim premijerom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači u Briselu na ručku sa Eštonovom

Izvor: S media, 04.Jul.2011

Hašim Tači na neformalnom sastanku sa Ketrin Ešton. Tači je izjavio da očekuje razgovor o situaciji na Kosovu i odnosima Prištine sa Evropskom unijom, posebno u vezi sa dijalogom. ..Kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće u Briselu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost...

Nastavak na S media...

Eštonova hvali Beograd i Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2011

BRISEL -..Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pohvalila je danas u Briselu Beograd i Prištinu zbog postizanja prvih konkretnih rezultata u okviru dijaloga i istakla da ovakvim pristupom "nijedna strana ništa ne gubi, a obe mnogo dobijaju"...Dogovori postignuti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.