Ešton:Teške odluke pred Beogradom i Prištinom

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton:Teške odluke pred Beogradom i Prištinom

Ketrin Ešton izjavila je, posle razgovora sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, da pred Beogradom i Prištinom stoje tešske odluke, ali da dijalog što pre treba nastaviti.

"Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i kosovski premijer Tači su nastavili konsultacije o dijalogu između Beograda i Prištine", kaže se u saopštenju za medije koje je danas stiglo iz kancelarije Ketrin Ešton, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa Tačijem razgovarala juče u Njujorku.

Visoka predstavnica učestvuje na 67. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

U Njujorku je i kosovska delagcija koja je, prema informacijama iz UN, došla kao gost UNMIK-a.

Ešton je rekla da "pred Beogradom i Prištinom stoje teške odluke, ali da obe strane moraju da budu spremne da se angažuju, što uključuje podizanje dijaloga na politički nivo�, poručeno je u saopštenju.

Visoka predstavnica je pozdravila nedavni napredak u sprovođenju dosad ostvarenih sporazuma i naglasila da se sve dogovoreno mora sprovesti, dok je Tači istakao spremnost Prištine na nastavak dijaloga.

Ešton i Tači su sem toga razgovarali o napretku Kosova na evropskom putu i izrazili očekivanje da će Studija o izvodljivosti za Kosovo biti usvojena 10.oktobra kao što je najavljeno, kaže se u saopštenju.

Šefica evropske diplomatije će se tokom zasedanja GS UN u četvrtak sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.