Bukoši i Haračija podneli ostavke

Izvor: RTS, 09.Jul.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukoši i Haračija podneli ostavke

Zbog optužnice za zloupotrebu službenog položaja zamenik kosovskog premijera Bujar Bukoši i zamenik ministra finansija Astrit Haračija podneli ostavke.

Zamenik kosovskog premijera Bujar Bukoši i zamenik ministra finansija Astrit Haračija podneli su ostavke na funkcije koje su obavljali, zbog optužnice koja je protiv njih podignuta za zloupotrebu službenog položaja.

Haračija je u izjavi za prištinske medije rekao da ih je premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hašim Tači oslobodio dužnosti i da se ne radi o klasičnoj ostavci, pošto će se nakon okončanja postupka vratiti na svoje funkcije.

Vlada Kosova je saopštila da je premijer Tači prihvatio ostavke Bukošija i Haračije i da ih je oslobodio dužnosti do okončanja sudskog postupak protiv njih.

Prema saopštenju Vlade ostavke su podneli kako bi omogućili da se sudski postupak protiv njih vodi bez ikakvih mogućih uticaja na njegov tok.

I Bukoši i Haračija su u tekstu ostavke su rekli da su spremni da sarađuju sa sudskim organima i da veruju u svoju nevinost. Takođe se istiće da je Lista ibrahim Rugova čiji su kadrovi i Bukoši i Haračija i dalje biti koalicioni partner.

Zamenik premijera Bukoši se optužuje da je u vreme dok je obavljao funkciju ministra zdravlja zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja potpisivanjem štetnih ugovora i za još neka krivična dela.

Zajedno sa njim za ista krivična dela je optuženo još 11 bivših i sadašnjih zvaničnika Ministarstva zdravlja Kosova. Zamenik ministra Haračija se optužuje da je potpisao štetan ugovor u vreme dok je obavljao funkciju ministra kulture, omladine i sporta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.