Blokada kosovske skupštine, bez kvoruma opozicija i vladajuća koalicija

Izvor: RTS, 06.Sep.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada kosovske skupštine, bez kvoruma opozicija i vladajuća koalicija

U Prištini nema vanredne sednice kosovske skupštine, zakazane na zahtev opozicije da poslanici usvoje predlog rezolucije kojom se Hašimu Tačiju zabranjuje da pregovara o teritorijalnim promenama na Kosovu. Ni opozicija, kao i vladajuća koalicija, nema kvorum. Predsednik skupštine zakazao je sednicu predsedništva kako bi pokušali da nađu kompromis. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Radi se o drugoj vanrednoj sednici skupštine, na kojoj poslanici opozicije, nameravaju da ograniče ovlašćenja Hašimu Tačiju pred novi susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u petak u Briselu.

Kao što za drugu sednici nema kvoruma, nije ga bilo ni u prethodna dva dana kada je vladajuća koalicija pokušavala u skupštini da potvrdi svoj tim za dijalog sa Beogradom.
Ramuš Haradinaj je rekao da će ta sednica biće nastavljena narednih dana.
Iz opozicije kažu da moraju urgentno da usvoje rezoluciju, jer u suprotnom, kako tvrde, Hašim Tači može u dijalogu u Briselu da radi šta hoće.
Skupština Kosova je u blokadi, a vladajuća koalicija doživela je politički kolaps, dva dana je pokušavala i na kraju nije uspela da obezbedi podršku za svoj pregovarački tim.
Ni vladajuća koalicija, ni opozicija nemaju dovoljno poslanika za donošenje odluka u skupštini. Već nekoliko meseci kosovski parlament je paralizovan, a opozicija traži vanredne izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.