Beriša: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda

Zafir Beriša, bivši komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova i načelnik štaba operativne zone Paštik optužio je predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je "zaslužan" za formiranje Specijalog suda za ratne zločine koje su pripadnici OVK počinili tokom i posle ratna na KiM.
Beriša, koji je i poslanik u kosovskog parlamentu iz reda Inicijative, manje članice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takozvane ratne koalicije, kaže za "Zeri", da je početak rada Specijalnog suda, nepraveden i jednostran.

"Specijalni sud je pristrasan i ima tendenciju da izjednači oslobodilački rat OVK sa genocidom koji je Srbija počinila nad kosovskim Albancima. Poziv je već dobio komandant "Remi" i nije poznato da li će on tamo biti u svojstvu okrivljenog ili svedoka na početku rada ovog suda, koji je formiran uz pomoć Hašima Tačija", rekao je Beriša.
Uprkos tome, Beriša kaže da niko ne može da baci senku na, kako kaže, oslobodilačku borbu OVK tokom poslednjeg rata.
"Ponosan sam što sam bio deo OVK, ponosan sam na to i žalim što nisam mogao učiniti više nego što sam učinio. Ovaj sud će privremeno dati materijal zlonamjernim ljudima, a neće suditi srpskim vandalima i onom što su oni počili tih godina na Kosovu. Sud ne može da baci mrlju na rat OVK", reka je Beriša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALBANCI KRENULI JEDNI NA DRUGE: Beriša KRIVI Tačija za osnivanje specijalnog suda za zločine OVK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018

Zafir Beriša, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i načelnik štaba operativne zone Paštik optužio je predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je "zaslužan" za formiranje Specijalog suda za ratne zločine koje su pripadnici OVK počinili tokom i posle ratna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Bivši komandant OVK: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2018

Zafir Beriša, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i načelnik štaba operativne zone Paštik optužio je predsjednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je "zaslužan" za formiranje Specijalog suda za ratne zločine koje su pripadnici OVK počinili tokom i poslije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.