Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2020, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Kosova: Sprovodićemo odluke; Tači tražio ocenu ustavnosti zabrane kretanja

Policija Kosova saopštila je danas da će sprovesti odluke nadležnih organa i da ih neće komentarisati.

"Policija Kosova ne komentariše ili interpretira nijednu odluku. Policija Kosova je institucija ostvarivanja zakona i svih odluka nadležnih organa koje prema zadatku i policijskim ovlašćenjima ostvaruje", kaže se u saopštenju.

Istovremeno je nevedeno da policija aktivnosti koordiniše sa Međuinstitucionalnom grupom za rukovođenje incidentima pri Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << unutrašnjih poslova i javne uprave.

Saopštenje Policije Kosova se povezuje sa zahtevom predsednika Kosova Hašima Tačija sa sinoćne konferencije ta medije na kojoj je rekao da je odluka Vlade o ograničavanju kretanja u celosti neustavna.

"Građani nemaju obavezu da poštuju protivustavne odluke i niko ih zbog toga ne može kažnjavati. Podvlačim: ni Policija Kosova niti drugi organi ne treba da primenjuje ovu neustavnu odluku Vlade jer će time i sami izvršiti krivično delo", rekao je Tači i dodao da je odluka Vlade pravno neprimenljiva na celoj teritoriji Kosova.

Kosovski predsednik je danas izjavio da je od Ustavnog suda zatražio ocenu Ustavnosti sinoćne odluke Vlade Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači traži ocenu ustavnosti odluke o zabrani kretanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2020

Predsednik Kosova zatražio je ocenu ustavnosti odluke Vlade o zabrani kretanja. Zemlje Kvinte upozorile da se vlasti usredsrede na borbu protiv korona virusa.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kosovo: Stupila na snagu zabrana kretanja čiju ustavnost preispituje predsednik Tači

Izvor: VOA, 24.Mar.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je od Ustavnog suda mišljenje o  ustavnosti odluke Vlade Kosova kojom se ograničava kretanje građana i vozila u određenom vremenskom periodu. Tači je zaražio i od premijera Kosova da suspenduje tu odluku, jer je kako tvrdi, stvorena panika kod građana. Odluka...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.