Izvor: B92, 02.Maj.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnofantastični horor iz Požege

Požega -- Grupa mladih iz Požege iskoristila je praznike za snimanje filma "Hidrops", čiji je scenario napisan pre pojave novog gripa, a govori o pojavi sličnog virusa.

U pitanju je projekat koji su mladi filmski entuzijasti, amateri počeli još letos. Interesantno je da u ovom naučno fantastičnom hororu, radnja filma počinje kada se pojavi širenje virusa, čiji su simptomi slični svinjskom gripu. Scenario >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je inače napisan pre pojave virusa H1N1.

Drugi igrani film u produkciji "Planet filma” iz Požege, privodi se kraju. Filmska ekipa okupila je 50 mladih ljudi. Da su u pitanju profesionalci, ne bi bilo ništa neobično, međutim reč je o srednjoškolcima, koje predvodi Petar Kovačević.

Ovaj reditelj amater, čija je ambicija da upiše filmsku akademiju, kaže da je za razliku od prvog filma, zahvaljujući udruženju građana Forca, za novi projekat obezbeđen i budžet.

Petar navodi da su dobili podršku i od lokalne televizije, ali i od Miroslava Lakobrije, koji je u domaćoj filmskoj industriji poznat po filmskim efektima.

Glavna ženska uloga u snimanju naučnofantastičnog horora "Hidrops” poverena je Maji Matijević. Ona je najstarija u brojnoj ekipi mladih požežana, iako je tek na prvoj godini glume.

Marko Jovanić, jedan je od brojnih zombija, koji kaže da iako su amateri i volonteri, svi se trude da daju svoj maksimum.

Određeni segmenti filma već su u postprodukciji, za koju je zadužen Marko Milović, koji je iako mlad, već poznati animator i stručnjak za specijalne efekte.

"Hidrops" bi trebalo da bude prikazan na Beokonu naredne godine, a autori imaju nameru da se pojavi i na međunarodnim festivalima.
Pogledaj vesti o: H1N1 simptomi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.