Subota, 02.05.2009.

12:15

Naučnofantastični horor iz Požege

Grupa mladih iz Požege iskoristila je praznike za snimanje filma "Hidrops", čiji je scenario napisan pre pojave novog gripa, a govori o pojavi sličnog virusa.

Izvor: B92

Default images

U pitanju je projekat koji su mladi filmski entuzijasti, amateri počeli još letos. Interesantno je da u ovom naučno fantastičnom hororu, radnja filma počinje kada se pojavi širenje virusa, čiji su simptomi slični svinjskom gripu. Scenario je inače napisan pre pojave virusa H1N1.

Drugi igrani film u produkciji “Planet filma” iz Požege, privodi se kraju. Filmska ekipa okupila je 50 mladih ljudi. Da su u pitanju profesionalci, ne bi bilo ništa neobično, međutim reč je o srednjoškolcima, koje predvodi Petar Kovačević.

Ovaj reditelj amater, čija je ambicija da upiše filmsku akademiju, kaže da je za razliku od prvog filma, zahvaljujući udruženju građana Forca, za novi projekat obezbeđen i budžet.

Petar navodi da su dobili podršku i od lokalne televizije, ali i od Miroslava Lakobrije, koji je u domaćoj filmskoj industriji poznat po filmskim efektima.

Glavna ženska uloga u snimanju naučnofantastičnog horora “Hidrops” poverena je Maji Matijević. Ona je najstarija u brojnoj ekipi mladih požežana, iako je tek na prvoj godini glume.

Marko Jovanić, jedan je od brojnih zombija, koji kaže da iako su amateri i volonteri, svi se trude da daju svoj maksimum.

Određeni segmenti filma već su u postprodukciji, za koju je zadužen Marko Milović, koji je iako mlad, već poznati animator i stručnjak za specijalne efekte.

"Hidrops" bi trebalo da bude prikazan na Beokonu naredne godine, a autori imaju nameru da se pojavi i na međunarodnim festivalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: