POTVRĐENE SUMNJE Krivična prijava protiv sudije koji je sakrio 27 predmeta

Izvor: Blic, 04.Jun.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENE SUMNJE Krivična prijava protiv sudije koji je sakrio 27 predmeta

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost” podneo je, posle pisanja “Blica”, Višem javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv Miodraga Plazinića, sudije Prekršajnog suda u Čačku, zbog sumnje da je u ormaru kancelarije u Guči, gde trenutno radi, sakrio 27 predmeta sa izvršnim presudama, koji su nestali 2014. godine.

Ova organizacija navodi da postoji sumnja da je on počinio krivično delo kršenje zakona od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudija, za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Svi nestali, pa pronađeni predmeti su iz oblasti saobraćajnih prekršaja iz 2012. i 2013. godine i pretežno je reč o izvršnim presudama za koje su propisane visoke novčane kazne ili mere oduzimanja dozvole.

- Postoji osnovana sumnja da je sudija Plazinić uzimao mito od prekršilaca kojima je dozvola neophodna zbog posla i onda te predmete sklanjao da zastare, čime je sebi i drugima omogućio protivpravnu imovinsku korist i teško povredio pravni poredak Republike Srbije - navodi se u saopštenju organizacije “Transparentnost”.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.