Krivična sudiji zbog sakrivanja predmeta

Izvor: B92, 04.Jun.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična sudiji zbog sakrivanja predmeta

Protiv sudije Prekršajnog suda u Čačku, Odeljenja u Guči podneta je krivična prijava zbog sumnje da je sakrio 27 predmeta sa izvršnim presudama.

Kako je saopštio Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost“, Višem javnom tužilaštvu u Čačku je podneta krivična prijava protiv Miodraga Plazinića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo kršenje zakona od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudije iz člana 360. stav 3. a u vezi sa krivičnim delom zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. stav 3. Krivičnog zakonika, za koje delo je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

“Postoji osnovana sumnja da je sudija Plazinić u svom ormanu u službenim prostorijama suda sakrio 27 predmeta sa izvršnim presudama, koji su nestali u 2014. godini. Ovi nestali, pa pronađeni predmeti, jesu iz oblasti saobraćajnih prekršaja nastalih u 2012. i 2013. godini i pretežno je reč o izvršnim presudama za koje su propisane visoke novčane kazne ili mere oduzimanja vozačke dozvole“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da postoji osnovana sumnja da je sudija uzimao mito od prekršilaca kojima je dozvola neophodna zbog posla i onda te predmete sklanjao da zastare, čime je i sebi i drugima omogućio protivpravnu imovinsku korist i teško povredio pravni poredak Republike Srbije.

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost“ je naveo da će​ nastaviti da prati postupanje sudija u cilju identifikacije mogućeg izvršenja krivičnog dela.​

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POTVRĐENE SUMNJE Krivična prijava protiv sudije koji je sakrio 27 predmeta

Izvor: Blic, 04.Jun.2015

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost” podneo je, posle pisanja “Blica”, Višem javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv Miodraga Plazinića, sudije Prekršajnog suda u Čačku, zbog sumnje da je u ormaru kancelarije u Guči, gde trenutno radi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.