SKANDAL  Sudija  sklanjao predmete da zastare

Izvor: Blic, 04.Jun.2015, 06:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL Sudija sklanjao predmete da zastare

Protiv sudije M.P. iz Prekršajnog suda u Guči u čijem je ormanu nađeno 27 predmeta sa izvršnim presudama koji su nestali prošle godine, podneta je prijava diciplinskom tužiocu Vrhovnog saveta sudstva

Nestali predmeti su iz oblasti saobraćaja iz 2012. i 2013. a sudija je bio M.P.

- Reč je o teškim prekršajima poput vožnje pod zabranom i u alkoholisanom stanju i nasilnička vožnja. Za većinu su kazne od 100.000 dinara i oduzimanje dozvole od tri do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 11 meseci. Pretpostavlja se da je M. P. uzimao po nekoliko stotina evra od ljudi kojima je dozvola neophodna zbog posla i onda te predmete sklanjao da zastare - rekao nam je izvor iz Prekršajnog suda. M. P. je početkom godine iz Čačka prešao u odeljenje Prekršajnog suda u Guči, a predmete je u njegovoj kancelariji pronašla koleginica koja ga je menjala dok je bio na odmoru.

- Sudija koji je zadužen u navedenim predmetima izjavio je da je verovatno greškom poneo predmete u Guču. Protiv njega je podneta disciplinska prijava Disciplinskom tužiocu VSS - navedeno je u šturom saopštenju.

Nekoliko sudija čačanskog suda, saglasno je da je M.P. već morao da bude procesuiran, imajući u vidu da je i ranije imao nerazdužene predmete koji su fizički nestali.

Pozivi strankama

Za nestale predmete koji u međuvremenu nisu zastareli počela je rekonstrukcija, pa su strankama koje su sudiji M. P. već dale novac počeli da stižu pozivi za suđenje, iako su mislili da je stvar završena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL Sudija sklanjao predmete da zastare

Izvor: Blic, 04.Jun.2015

Protiv sudije M.P. iz Prekršajnog suda u Guči u čijem je ormanu nađeno 27 predmeta sa izvršnim presudama koji su nestali prošle godine, podneta je prijava diciplinskom tužiocu Vrhovnog saveta sudstva..Nestali predmeti su iz oblasti saobraćaja iz 2012. i 2013. a sudija je bio M.P, a kako je "Blic"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.