Zoran Radojičić: Brinite o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Radojičić: Brinite o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da građani Beograda nemaju razloga za paniku niti za promene načina ponašanja u vezi sa koronavirusom.
Zoran Radojičić je rekao da, kada je reč o koronavirusu, Beograđani nemaju razloga da u ovom trenutku menjaju navike.

"Da se ponašamo odgovorno prema svom i zdravlju drugih ljudi, kao i u pitanju grip, isti su principi. Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razloga za paniku niti za promene načina ponašanja", poručio je gradonačelnik Beograda gostujući u Beogradskoj hronici.
Napominje da je to ispit koliko smo zrelo i odgovorno društvo, dodajući da je rizik "možda povećan zbog društvenih mreža i onih koji bi želeli možda da zloupotrebe svaku sitnicu". 
Govoreći o radovima na Savskom trgu, Radojičić je rekao da radovi teku po planu.
"Nadam se da će izmena saobraćaj funkcionisati na prvi način. Verujem i da će građani razumeti diskomfor dok ne završimo. Sad kad dođete na taj prostor, fascinantno je. Kad se do sve završi, plus spomenik Stefanu Nemanji od 28 metara, očekujem da će biti predivno", napomenuo je gradonačelnik Beograda.
Ukazuje da radovi na gradilištima stalno moraju da se kontrolišu i obilaze "kao kad su radovi kod kuće".
"To daje rezultate, nekad deluje neprijatno, ali ponovnim obilaženjem stičem utisak da ima efekta", dodaje Radojičić.
Prihvatilištu za dece proslavilo je 62. rođendan u novim prostorijama.
"Četrdeset osmoro dece je u prihvalitilištu, 30 u svratištu. Sada u 1.700 kvadrata. Važan projekat. U mojoj viziji i ideji, kad sam postao gradonačelnik, bilo je kako da grad bude prilagođeniji deci. Ovo je poruka jednog odgovornog odnosa prema deci. Ljudi koji rade tamo su heroji", istakao je Radojičić.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radojičić: Rizik od pojave korona virusa ispit zrelosti društva

Izvor: Danas, 27.Feb.2020

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da nema razloga za paniku zbog korona virusa ni za specifične promene u načinu ponašanja i ocenio da je rizik od pojave korona virusa "ispit zrelosti i odgovornosti društva".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.