U Pomoravlju još nema gripa, vakcine se očekuju

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pomoravlju još nema gripa, vakcine se očekuju

Na području Pomoravskg okruga do sada nije registrovana pojava gripa, a situaciju od prošle nedelje prati svakodnevno Zavod za javno zdravlje "Pomoravlje" iz Chuprije, izjavio je zamenik direktora Zavoda epidemilog dr Ivica Jocić.

Jocić je kazao da ima pojave respiratornih bolesti sa kliničkom slikom i simptomima sličnih gripu, navodeći da vakcine protiv sezonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gripa još nisu stigle i da nije poznato koliko će ih biti distribuirano domovima zdravlja.

- Polovinom sledeće nedelje očekujem više informacija o vakcinama - kazao je Jocić i ocenio da vakcinacija treba da počne polovinom oktobra, da bi organizam na vreme stekao imunitet.

Prošle godine domovi zdravlja u Pomoravskom okrugu - Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Svilajncu, Despotovcu i Rekovcu dobili su 7.350 doza vakcine, a potrošeno je nešto više od 5.000 doza.

Jedino je Dom zdravlja u Paraćinu potrošio svih 1.500 vakcina kolko je dobio, podsećaju u Zavodu za epidemiologiju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.