Ko je izlobirao za Rio Tinto i - je li bilo po zakonu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2024, 17:53

Ko je izlobirao za Rio Tinto i - je li bilo po zakonu?

Potpredsednik i poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je važno saznati ko je izlobirao i kod koga da se nastavi projekat Rio Tinto i da li je pritom prekršen Zakon o lobiranju.

Na skupštinskom Odboru za finansije, na kojem je razmatran godišnji izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije, Nikezić je rekao da je, pošto je u nadležnosti te agencije i nadzor nad sprovođenjem Zakona o lobiranju, važno saznati ko je izlobirao i kod koga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se nastavi projekat Rio Tinto i da li je to "lobiranje" bilo u skladu sa Zakonom o lobiranju i Zakonom o sprečavanju korupcije.

Prema oceni Nikezića, rezultat aktuelne vlasti, ali i rada Agencije za sprečavanje korupcije, ogleda se u tome da je Srbija u poslednjih 12 godina "pala za 24 mesta na svetskoj rang listi percepcije korupcije".

Nikezić je rekao da je Srbija pala na 104. mesto, a u poslednjoj deceniji su je prestigle Grčka, Moldavija, Jermenija, Albanija, Ukrajina i Belorusija, pa su sad od svih evropskih zemalja iza Srbije ostale samo Bosna i Hercegovina, Turska i Rusija.

"Korupcija je danas najveći neprijatelj Srbije i godišnje nas košta milijarde evra i zbog korupcije danas nema dovoljno novca za škole, bolnice, pristojne plate i penzije", kazao je Nikezić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SSP: Investiciona politika SNS-a vodi Srbiju u stagnaciju životnog standarda i krizu javnog duga

Izvor: Danas, 19.Jun.2024, 16:15

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Peđa Mitrović izjavio je danas da investiciona politika SNS-a "vodi Srbiju direktno u stagnaciju životnog standarda i krizu javnog duga".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.