Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 15:52 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Tri napitka sa đumbirom: Imaćete NAJJAČI IMUNITET, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)
Ovi napici pomažu da preduhitrite grip...
Đumbir je zbog svojih analgetskih, antupalnih, antibakterijskih svojstava poznat kao narodni lek.
Osim kao začin u ishrani, pomaže kod mršavljenja, ubrzava metabolizam, pomaže kod glavobolja i mučnina, a zahvaljujući mineralima i vitaminima idealan je borac protiv prehlada i virusa.
Čaj od đumbira s medom i limunom
Sastojci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << :
- šolja ključale vode
- narendani đumbir
- kašičica meda
- kašičica soka od limuna
Priprema:
- Zagrejte vodu da proključa, a zatim u nju ubacite narendani đumbir.
- Ostavite ga tako umočenog tri minuta.
- Dodajte po kašičicu meda i soka od limuna.
- Procedite čaj, te sklonite ostatke narendanog đumbira.
- Dobro promešajte.
Čaj od đumbira s medom i limunom ( Metoda broj dva)
Sastojci:
- sedam centimetara naseckanog đumbira
- dve šoje vode
- pola šolje soka od limuna
- 2 kašičice meda
Priprema:
Postupak je isti kao i kod prethodnog recepta samo što ovog puta pre nego što procedite čaj prvo ga prekrijte plastičnim poklopcem i ostavite 10 minuta.
Nakon toga, procedite čaj.
Dodatni savet:
Kada napravite čaj od đumbira, bilo da ste probale prvu ili drugu metodu, možete mu dodati pola kašičice cimeta u prahu koji deluje kao antiseptik.
Takođe, čaju možeš dodati i pola zdrobljenog belog luka koji jača imunitet kao i prstohvat kajenskog bibera pre nego što procedite čaj.
Pivo od đumbira
Sastojci:
- šolja šećera
- 1/4 kašičice zrnatog pekarskog kvasca
- dve kašičice narendanog đumbira
- voda
- oceđeni sok od jednog grejpfruta ili limuna
Postupak:
- Na flašu stavite levak, a zatim u nju ubacite šećer i zrnati pekarski kvasac.
- Dodajte đumbir, sok od grejpfruta ili limuna, te stavite vodu.
- Stavite čep na flašu i dobro protresite nekoliko puta.
- Nakon toga, dodajte još vode.
- Još jednom dobro protresite flašu, stavite na toplo mesto da odstoji dva dana.
- Pivo će biti spremno za ispijanje ako se čep lagano otvara.
Nastavak na SrbijaDanas.com...