Tri napitka sa đumbirom: Imaćete NAJJAČI IMUNITET, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri napitka sa đumbirom: Imaćete NAJJAČI IMUNITET, svi virusi će vas zaobići! (RECEPT)

Ovi napici pomažu da preduhitrite grip...

Đumbir je zbog svojih analgetskih, antupalnih, antibakterijskih svojstava poznat kao narodni lek.

Osim kao začin u ishrani, pomaže kod mršavljenja, ubrzava metabolizam, pomaže kod glavobolja i mučnina, a zahvaljujući mineralima i vitaminima idealan je borac protiv prehlada i  virusa.

Čaj od đumbira s medom i limunom

Sastojci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << :

- šolja ključale vode

- narendani đumbir

- kašičica meda

- kašičica soka od limuna

Priprema:

- Zagrejte vodu da proključa, a zatim u nju ubacite narendani đumbir.

- Ostavite ga tako umočenog tri minuta.

- Dodajte po kašičicu meda i soka od limuna.

- Procedite čaj, te sklonite ostatke narendanog đumbira.

- Dobro promešajte.

Čaj od đumbira s medom i limunom ( Metoda broj dva)

Sastojci:

- sedam centimetara naseckanog đumbira

- dve šoje vode

- pola šolje soka od limuna

- 2 kašičice meda

Priprema:

Postupak je isti kao i kod prethodnog recepta samo što ovog puta pre nego što procedite čaj prvo ga prekrijte plastičnim poklopcem i ostavite 10 minuta.

Nakon toga, procedite čaj.

Dodatni savet:

Kada napravite čaj od đumbira, bilo da ste probale prvu ili drugu metodu, možete mu dodati pola kašičice cimeta u prahu koji deluje kao antiseptik.

Takođe, čaju možeš dodati i pola zdrobljenog belog luka koji jača imunitet kao i prstohvat kajenskog bibera pre nego što procedite čaj.

Pivo od đumbira

Sastojci:

- šolja  šećera

- 1/4  kašičice zrnatog pekarskog kvasca

- dve kašičice narendanog đumbira

- voda

- oceđeni sok od jednog grejpfruta ili limuna

Postupak:

- Na flašu stavite levak, a zatim u nju ubacite šećer i zrnati pekarski kvasac.

- Dodajte đumbir, sok od grejpfruta ili limuna, te stavite vodu.

- Stavite čep na flašu  i dobro protresite nekoliko puta.

- Nakon toga, dodajte još vode.

- Još jednom dobro protresite flašu, stavite na toplo mesto da odstoji dva dana.

- Pivo će biti spremno za ispijanje ako se čep lagano otvara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.