Epidemija ptičjeg gripa u Bugarskoj

Izvor: RTS, 27.Maj.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija ptičjeg gripa u Bugarskoj

Na farmi pataka u selu Stefanovo na severoistoku zemlje zabeležena je epidemija ptičjeg gripa, saopštila je Bugarska agencija za bezbednost hrane.
Rojters navodi da je već počelo ubijanje životinja, kako ne bi došlo do širenja bolesti, kako i da je oko farme je uspostavljena zaštitna zona od tri kilometra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
To je druga epidemija ptičjeg gripa u istom selu od oktobra, kada je tamo ubijeno 10.000 pataka.
Za sada nije jasno koja vrsta ptičjeg gripa je u pitanju, pošto je u Bugarskoj od decembra zabeleženo nekoliko epidemija te bolesti.
U nekim slučajevima otkrivena je izuzetno patogena vrsta ptičjeg virusa H5N8, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Epidemija ptičjeg gripa u Bugarskoj

Izvor: Mondo, 27.Maj.2018

Bugarska agencija za bezbednost hrane saopštila je danas da je na farmi pataka u selu Stefanovo na severoistoku zemlje zabeležena epidemija ptičjeg gripa...Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija..Rojters navodi da je već počelo ubijanje životinja, kako ne bi došlo do širenja bolesti, kako i da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.