Epidemija ptičjeg gripa u Bugarskoj

Izvor: Mondo, 27.Maj.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija ptičjeg gripa u Bugarskoj

Bugarska agencija za bezbednost hrane saopštila je danas da je na farmi pataka u selu Stefanovo na severoistoku zemlje zabeležena epidemija ptičjeg gripa.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Rojters navodi da je već počelo ubijanje životinja, kako ne bi došlo do širenja bolesti, kako i da je oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << farme uspostavljena zaštitna zona od tri kilometra.

To je druga epidemija ptičjeg gripa u istom selu od oktobra, kada je tamo ubijeno 10.000 pataka.

Za sada nije jasno koja vrsta ptičjeg gripa je u pitanju, pošto je u Bugarskoj od decembra zabeleženo nekoliko epidemija te bolesti.

U nekim slučajevima otkrivena je izuzetno patogena vrsta ptičjeg virusa H5N8, navodi Rojters.

Kokoške u Kovilju obolele od ptičijeg gripa

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS u Bugarskoj: Na farmi pataka epidemija ptičjeg gripa

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2018

H5N8..Bugarska agencija za bezbednost hrane saopštila je danas da je na farmi pataka u selu Stefanovo na severoistoku zemlje zabeležena epidemija ptičjeg gripa...Rojters navodi da je već počelo ubijanje životinja, kako ne bi došlo do širenja bolesti, kako i da je oko farme je uspostavljena zaštitna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PTIČJI GRIP Proglašena epidemija u Bugarskoj

Izvor: Blic, 28.Maj.2018, 00:46

Bugarska agencija za bezbednost hrane saopštila je da je na farmi pataka u selu Stefanovo na severoistoku zemlje zabeležena epidemija ptičjeg gripa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.