Zlato za Bobanu na Svetskom kupu u Minhenu

Izvor: Bor030.net, 25.Maj.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za Bobanu na Svetskom kupu u Minhenu

Boranka Bobana Veličković, srpska reprezentativka u streljaštvu, osvojila je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini vazdušni pištolj.

Bobana je pobedila sa rezultatom od 199,7 krugova, što je 0,6 bolje od drugplasirane Sanje Franke iz Španije. Treće mesto osvojila je Mengksue Žang iz Kine sa rezultatom od 179,4 krugova.

Bobani Veličković je ovo druga medalja na Svetskom kupu. Prošle godine je takođe u Minhenu osvojila srebrnu medalju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<

U kvalifikacijama je ostvarila rezultat od 385 krugova, pa je u finale ušla kao poslednja, osma. Od treće serije u finalu Bobana je preuzela vođstvo, a samo ga je u jednom trenutku ispustila. Ona je posle 15. dijabole pala na drugo mesto, ali se već posle naredne vratila na lidersko mesto koje je zadržala do kraja.

Ovo je druga medalja za Srbiju na Svetskom kupu u Minhenu. Prvu je, u subotu, osvojila Andrea Arsović, koja je osvojila zlatnom medaljom vazdušnom puškom.

Vazdušnim pištoljem u sredu su gađale i Zorana Arunović, koja je zauzela 28. poziciju i Jasna Šekarić, koja se plasirala na 44. mesto, u konkurenciji od 104 takmičarke.

(Bor030 / Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.