Izvor: KraljevoPress.com, 18.Okt.2011, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen popis stanovništva u Kraljevu

Iako su neki mediji preneli informaciju da Kraljevo, prema rezultatima popisa koji se danas završava, ima 7.000 više stanovnika u odnosu na rezultate popisa koji datiraju iz 2002. godine (121.707 žitelja), činjenica je da je do 8 sati jutros popunjeno 128.000 popisnica, ali ova brojka predstavlja neobrađen materijal, i u nju su ušli građani koji su popisani dva puta (na adresi na kojoj stanuju i na adresi iz lične karte), studenti i Kraljevčani iz dijaspore, koji imaju prebivalište u >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << stranim zemljama, saznaje "Kraljevopress" u popisnoj komisiji Grada Kraljeva.
Prema rečima Jasmine Savić, načelnice Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u Kraljevu (na slici), Grad Kraljevo beleži negativan trend, odnosno godišnje ima za 300 stanovnika manje, tako da će preliminarni rezultati popisa biti objavljeni tek 15. novembra.
O ovoj temi, ali i o informaciji kada će građanima koji su radili kao popisivači biti isplaćen honorar, opširnije u sutrašnjem izdanju nedeljnika Kraljevačke novosti...

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.