Izvor: Radio Dunav, 15.Mar.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA DVA DANA ZBOG POJASA KAŽNJENO 3.800 VOZAČA

Saobraćajna policija u za samo dva dana ispisala je 3.800 kazni zbog nekorišćenja sigurnosnih pojaseva.
Od početka nedelje, saobraćajna policija širom Srbije pojačano kontroliše vozače u okviru akcije Tispol, koja se sprovodi u gotovo celoj Evropi. Policajci će do kraja nedelje najviše proveravati da li vozači i putnici koriste sigurnosne pojaseve, i koliko vozača koristi mobilne telefone.
Svaki četvrti vozač u Srbiji ne vezuje pojas, a tek svaki deseti putnik na zadnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << sedištu ga vezuje.
“Naše analize pokazuju da nažalost, da 60 odsto naših, što vozača, što putnika, koji su izgubili život tokom prošle godine u saobraćaju, nije koristilo sigurnosni pojas”, kaže Aleksandar Radenković iz saobraćajne policije.
Trenutno je kazna za nevezivanje pojasa 5.000 hiljada dinara, ali će kada budu usvojene izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, kazna biti povećana na 10.000 dinara.
Kažnjavaju se i oni koji telefoniraju ili kucaju poruke tokom vožnje.
“Rezultati naše akcije za prva dva dana pokazuju da nažalost veliki broj vozača nije shvatio apel i značaj poštovanja ovog propisa, jer je više od 700 vozača sankcionisano zbog ovog prekršaja”, rekao je Radenković.
U toku prošle godine 36.000 vozača je kažnjeno zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje. Promenom zakona i ta će kazna biti povećana sa 5.000 na 10.000 dinara.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Za dva dana kažnjeno hiljadu vozača zbog korišćenja mobilnih telefona

Izvor: RTS, 15.Mar.2018

. Od ponedeljka saobraćajna policija pojačano konroliše vezivanje pojaseva i upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje. Za samo dva dana kažnjeno je skoro hiljadu vozača koji su koristili mobilni telefon. Stručnjaci upozoravaju da svaki četvrti ili peti vozač tokom vožnje telefonira ili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.