Izvor: Pančevac-online.com, 13.Jul.2023, 16:53

VERNICI SUTRA SLAVE SVETE VRAČE Na ovaj dan ne valja raditi fizičke poslove i izlaziti iz kuće, a OVA molitva pomaže ozdravljenju!

Pravoslavni vernici u Srbiji 14. jula i 14. novembra obeležavaju praznik posvećen braći Svetom Kozmu i Damjanu, odnosno slave Svete Vrače. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ne tražeći za uzvrat ništa „radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi“ pa su u narodu poznati kao sveti Besrebrenici […] The post VERNICI SUTRA SLAVE SVETE VRAČE Na ovaj dan ne valja raditi fizičke poslove i izlaziti iz kuće, a OVA molitva pomaže ozdravljenju! appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

DANAS SU SVETI VRAČI Ovo su običaji koji se poštuju na današnji dan! Ovaj praznik se slavi i kao zaštita od udara groma!

Izvor: Pančevac-online.com, 14.Jul.2023, 08:01

Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznat kao Vračevi ili Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Današnji dan je po narodnom verovanju dobar za molitvu za ozdravljenje. Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ne tražeći...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.