Izvor: Pančevac-online.com, 23.Mar.2023, 10:00

VERNICI DANAS SLAVE SVETOG MUČENIKA KODRATA Na mestu gde je pogubljen, nastao je izvor vode koji danas nosi njegovo ime!

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog mučenika Kodrata, koji se rodio Korintu, a bio odgajan u vreme velikog progona hrišćana od strane neznabožnih careva i kneževa. U vreme kada su se dešavala gonjenja hrišćana, mnogi vernici su se razbežali po peštarama i planinama. Isto to je učinila i majka Kodrata, sa njim u […] The post VERNICI DANAS SLAVE SVETOG MUČENIKA KODRATA Na mestu gde je pogubljen, nastao je izvor vode koji danas nosi njegovo ime! appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.