Uručeni ugovori o zapošljavanju 102 lica u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja

Izvor: KovinEkspres.rs, 20.Nov.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručeni ugovori o zapošljavanju 102 lica u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja

U Domu kulture u Kovinu danas su svečano uručeni ugovori o finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja za 2014. godinu poslodavcima, a uručeni su i ugovori o samozapošljavanju sugrađanima koji pokreću sopstveni biznis.

- Realizacija mera aktivne politike zapošljavanja rezultat je planiranja kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja Opštine Kovin za 2014. godinu, rekla je na početku svečanosti Marija Đondović, pomoćnica predsednika za društvene delatnosti.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je izmenom plana na svojoj poslednjoj sednici, u okviru trećeg rebalansa ovogodišnjeg budžeta, Opštinsko veće donelo odluku da se u pet programa angažuju ukupno 102 lica sa obezbeđenih 21 milion i 300.000 hiljada dinara – od toga 18,5 miliona iz opštinskog budžeta i 2,8 miliona iz pokrajine.

Inače, Lokalnim akcionim planom zapošlajavanja Opštine Kovin za 2014. godinu predviđeno je da se planirana sredstva utroše za realizaciju pet mera aktivne politike zapošljavanja, a to su: javni radovi, program stručne prakse kod institucija, program stručne prakse kod privatnih poslodavaca, program pripravnika kod privatnih poslodavaca i subvencije nezaposlenim licima za pokretanje sopstvenog biznisa.

Nakon uvodnog dela ugovore je uručio predsednik SO Kovin, Tihomir Vukosavljević.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.