Tragedija: dvoje dece se ugušilo u požaru u Malom ritu

Izvor: Pančevac-online.com, 30.Okt.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija: dvoje dece se ugušilo u požaru u Malom ritu

Kako „Pančevac” saznaje, danas nešto posle 11 sati u romskom naselju Mali rit izbio je manji požar u jednoj kući, u kome su život izgubili petnaestomesečna beba Anastasija J. i  njen petogodišnji brat Kristijan J.

Baka dečaka i devojčice s njihovim pasošima Foto: Bogdan Petrov

Zamenik osnovnog tužioca u Pančevu Goran Medaković, koji je izvršio uviđaj na licu mesta, izjavio je da je požar lociran na krevetu u prostoriji u kojoj su se nalazila deca i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << bio malog intenziteta, a da mališani nisu izgoreli, kako su preneli drugi mediji, već su se ugušili od dima.

This slideshow requires JavaScript.

Prema izjavama očevidaca, majka dece Viktorija je pola sata pre nego što je prijavljen požar, napustila kuću i ostavila decu samu kako bi otišla kod majke i uzela sekiru da nacepa drva, budući da se vatra ugasila i da je peć bila hladna. Viktorija se tamo zadržala, a dim iz kuće primetila je komšinica koja je obavestila majku, a zatim su pozvani hitna pomoć, vatrogasci i policija.

Komandant vatrogasne brigade Boro Majkić izjavio je da vatrogasci nisu imali mnogo posla i da je požar, koji je zahvatio samo deo kreveta, odmah ugašen. Jedna od pretpostavki je da su se mališani možda igrali šibicama i da je na krevet pao žar, koji je izazvao širenje vatre i dima. Tačan uzrok smrti dece biće poznat nakon obdukcije.

Majka nastradalog dečaka i devojčice je privedena u policiju radi davanja iskaza, a nakon toga će biti odlučeno šta će biti s njom, s obzirom na to da je svoju malu decu ostavila u kući bez nadzora.

Privođenje majke nastradale dece Foto: Bogdan Petrov

Viktorija je inače samohrana majka još šestoro dece i živi od socijalne pomoći u kući u kojoj nema struje ni vode.

D. K. i D. V.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.