Teška jesen za novčanik

Izvor: MC Bor, 06.Sep.2010, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška jesen za novčanik

Proizvođači hrane najavljuju novi talas poskupljenja, iako se još nismo ni od avgustovskog oporavili, pišu današnje Novosti.
Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević trebalo bi u ponedeljak da se sastane sa proizvođačima ulja “Dijamant”, “Viktorija grup”, “Invej” i “Banat”, kako bi se razgovaralo o ceni ove osnovne životne namirnice. Vodeće uljare u Srbiji, naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << opet najavljuju poskupljenje svojih proizvoda uz obrazloženje da je otkupna cena suncokreta gotovo duplo veća nego lane, odnosno da je otišla na 420 evra po toni.
Kako saznajemo, prema novoj računici uljara proizvođačka cena zejtina iznosila bi 129 dinara, na šta naravno idu porez na dodatu vrednost i trgovačka marža. Kolika će biti krajnja cena ulja u trgovinama, zavisi od visine marže koju će trgovci zaračunati.
ljari nisu, međutim, jedini koji mašu novim cenovnicima. Prema najavama slede i poskupljenja mesnih prerađevina, testenine, slatkiša, pojedinih pića, kućne hemije - pre svega deterdženata, šampona i paste za zube...
OPŠIRNIJE                         >>>>>>>>>>>>>>>>

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Pregovori o ceni ulja

Izvor: RTS, 06.Sep.2010

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević pregovara sa proizvođačima ulja o ceni te namirnice. Nestašice ulja i mleka su velika sramota za Srbiju, rekao ministar Mlađan Dinkić. ..U toku su pregovori ministra trgovine Slobodana Milosavljevića i proizvođača ulja o najavljenim poskupljenjima te...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.