Sednica Štaba za vanredne situacije: zdravstvena situacija bolja

Izvor: Aleksinac.net, 16.Avg.2020, 11:59

Sednica Štaba za vanredne situacije: zdravstvena situacija bolja

U petak je održana 68. po redu sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, u sali Skupštine opštine Aleksinac.

Članovi Štaba su na osnovu podataka lekara konstatovali da je zdravstvena situacija na teritoriji opštine Aleksinac bolja u odnosu na prošlu nedelju, ali da vanredna situacija i dalje ostaje na snazi.

Usvojen je zahtev Ustanove za odmor i rekreaciju dece "Lipovac" za distribucijom određene količine zaštitnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << maski i rukavica, radi zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“.

Takođe, Crveni krst opštine Aleksinac, na osnovu instrukcija Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, izvršiće nabavku nedostajuće količine sredstava za prevenciju širenja „COVID-19" epidemije Predškolskoj ustanovi „Lane", osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Aleksinac. Finansijska sredstva za nabavku pomenutih sredstava biće obezbeđenja iz tekuće budžetske rezerve.

Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova štaba u užem sastavu, sednici su prisustvovali Boban Džunić, član Okružnog kriznog štaba i Dalibor Radičević, poslanik u narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izveštaj su primene mera zaštite podneli su: dr Sreten Vujošević, zamenik direktora Opšte bolnice Aleksinac, Aleksandra Stoilković, glavni koordinator Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, Vladan Milošević, komandir PS Aleksinac i Budimir Marković, direktor JKP „Komunalne usluge“.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Povezane vesti

Opština u Srbiji ukinula vanrednu situaciju

Izvor: B92, 16.Avg.2020

Batočina -- Vanredna situacija u opštini Batočina ukinuta je jer su, kako navode u toj opštini, prestali razlozi za njeno proglašenje, 9. jula...Kako je navedeno na zvaničnoj internet stranici opštine Batočina, vanredna situacija je ukinuta na telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.