Opština u Srbiji ukinula vanrednu situaciju

Izvor: B92, 16.Avg.2020, 15:37

Opština u Srbiji ukinula vanrednu situaciju

Batočina -- Vanredna situacija u opštini Batočina ukinuta je jer su, kako navode u toj opštini, prestali razlozi za njeno proglašenje, 9. jula.

Kako je navedeno na zvaničnoj internet stranici opštine Batočina, vanredna situacija je ukinuta na telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije koja je održana 14. avgusta.

Na osnovu tog zaključka Oštinskog štaba odluku o ukidanju vanredne situacije je doneo predsednik opštine Zdravko Mladenović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U odluci je navedeno da su prestali razlozi za proglašenje vantredne situacije 9. jula, odnosno nastupanje elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije koronavirusa.

Građani su pozvani na poštovanje mera republičkog Kriznog štaba, koje su i dalje na snazi.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, u opštini Batočina je od početka epidemije potvrđena ukupno 74 slučaja infekcije koronavirusom od ukupno 2.328 pozitivnih u celom Šumajskom okrugu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.