Saobraćajni inspektori i policajci kontrolisali divlje taksiste

Izvor: Pančevac-online.com, 03.Nov.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajni inspektori i policajci kontrolisali divlje taksiste

Gradski saobraćajni inspektori i policajci danas su kontrolisali divlje taksiste koji voze putnike za Beograd s platoa ispred glavne autobuske stanice. Kako „Pančevac” saznaje, tokom te akcije provereno je više kombija i automobila, a dva vozača su kažnjena zbog toga što nisu ispunjavala propise.

Milan Đurić, šef Saobraćajne inspekcije grada Pančeva, izjavio je da se takve kontrole svakodnevno sprovode kako bi se stalo na put divljim prevoznicima i njihovom kršenju zakona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Po njegovim rečima, saobraćajne inspektore neki put prate komunalni, a neki put saobraćajni policajci, zavisno od njihovih obaveza.

– Obično kontrolišemo prostore oko glavne autobuske stanice, ulaz u „Dinamov” stadion, okolne uličice, parking ispred dečjeg vrtića „Ljiljan” u Ulici Miloša Trebinjca, kao i ceo plato ispred hotela „Tamiš”, autobusko stajalište i okolne pristupne saobraćajnice. Podjednako se proveravaju kombiji i automobili – naglašava on.

Po njegovim rečima, tokom kontrole divljih taksista oni svakodnevno prave probleme i izazivaju incidente. To se najčešće dešava kada se kao obezbeđenje angažuju komunalni policajci jer ih se divlji vozači ne boje. Kad su u pratnji saobraćajnih inspektora pravi policajci, situacija je bolja, ali čak i u tim slučajevima ima nemilih događaja. Vozači najčešće odbijaju da daju dokumente, pale kola i kombije i u brzini kreću u rikverc u pokušaju da pobegnu, a ima i slučajeva da vozilima idu pravo na inspektore pokušavajući da ih zgaze.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.