Izvor: Pančevac-online.com, 25.Mar.2020, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(SPORT) Odloženi šampionat, kup i ostala takmičenja u šahu

Šahovski savez Srbije, u skladu sa odlukama Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije o donošenju novih mera u suzbijanju koronavirusa, odložio je organizaciju takmičenja planiranih za mart i april mesec: 14. Kadetski festival (od 11. do 20. aprila) i Kup “Svetozara Gligorića” (od 30. aprila do 3. maja). Sva školska takmičenja su takođe otkazana.

Neće početi ni prvenstva u kojima nastupaju klubovi iz naše opštine: ŠK Kovačica, ŠC Padina i ŠK Spartak Debeljača. >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Početak liga i kalendar takmičenja biće usaglašeni u skladu sa trenutnim i budućim merama Vlade Republike Srbije.

Prošle godine je ŠK Kovačica osvojio peto mesto sa 12 bodova u Vojvođanskoj ligi grupa Jug. Šampion je postao Borac iz Starčeva a liga je imala deset klubova. Kovačičani su u prethodnim decenijama od naših klubova najuspešnij i u kup takmičenjima.

U takmičenju niže, Južnobanatskoj ligi, prošle godine se takmičilo 14 klubova. Od onih iz naše opštine: Debeljača i Padina.

Šampion je postao ŠK Banatski Karlovac. Šahovski centar Padina završio je ligu na sedmoj poziciji sa 19 bodova a Šahovski klub Spartak iz Debeljače na dvanaestom mestu sa 7 bodova.

U našoj opštini je registrovan i Šahovski klub „Fišer“ iz Crepaje koji se ne takmiči u ligi, ali radi sa talentima iz tamošnje Osnovne škole „Sava Žebeljan“.

Najveći talenati iz naše opštine koji su se pojavili u 21. veku su Ksenija Tomin iz Samoša i Vuk Žegarac iz Crepaje.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.