Ranka Savić i bivši ministar u poseti aleksinačkim rudarima

Izvor: Aleksinac.net, 13.Jul.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranka Savić i bivši ministar u poseti aleksinačkim rudarima

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, Ranka Savić, boraviće u radnoj poseti aleksinačkim rudarima u sredu od 9.30.

U delegaciji sa njom biće i Dragan Milovanović bivši ministar u Vladi Republike Srbije. Planom posete predviđeno je da delegacija poseti i jamu rudnika Soko.

Za naš sajt predsednik aleksinačke podružnice ASNS, Nebojša Stanojević kaže:

"Kao što već znate rudari imaju niz nerešenih problema. Poseta delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << ASNS koju predvodi predsednica Ranka Savić, biće prilika da se pokrenu rešavanja gorućih problema, a to su: neisplaćene sudske presude za radne sate smenskog rada, znate da smo plaćeni 96 dinara po satu dok je zakonska odredba takva da je radni sat obavezno isplatiti po 121 dinara, zatim pitanje banjskog lečenja, pa pitanje dobijanja kancelarije za naš sindikat, jer do danas nismo dobili prostoriju za nesmetan rad."

"Podršku su nam dali i rudari iz Soko banje, a ova poseta biće zanimljiva i po tome da će cela delegacija predvođena Rankom Savić i Draganom Milovanovićem sići u jamu i tamo se upoznati sa uslovima rada i porazgovarati sa zaposlenima." ističe g. Stanojević.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.