Radovi Likovne kolonije “Grafika 2014″ od 10. februara u kovinskoj Galeriji /video/

Izvor: KovinEkspres.rs, 06.Feb.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi Likovne kolonije “Grafika 2014″ od 10. februara u kovinskoj Galeriji /video/

Sigurna šuma, grafika Vesne Opavsky (Grafika 2013.)

Likovna kolonija “Grafika 2014″ iz Smedereva predstaviće se ove godine izloženim radovima u kovinskoj Galeriji Centra za kulturu u utorak, 10. februara, sa početkom u 19.00 časova.

Ova likovna kolonija traje tačno tri decenije i čini je impozantna zbirka grafičkih otisaka najpoznatijih autora iz zemlje i inostranstva, i to iz Japana, Francuske, Belgije, Slovenije i drugih država.

Kolonija je radnog karaktera, >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << pa umetnici različitog uzrasta razmenjuju iskustva i stvaraju svoja dela do kasno u noć.

Osnivač ovog susreta grafičara je Vlasta Filipović, a sam dosadašnji fond Kolonije broji više od 500 otisaka.

Nakon završetka Kolonije radovi se prvo izlažu u smederevskom Centru za kulturu, a kasnije i u ostalim gradovima Srbije, među kojima je, sada već tradicionalno, i Kovin.

Veliki značaj koji ova kolonija ima u popularizaciji grafičke umetnosti na našim prostorima prepoznali su i Ministarstvo kulture republike Srbije kao i Grad Smederevo bez čije podrške ova kolonija ne bi mogla da se realizuje.

Pogledajte klikom na link kako je to izgledalo 2014. i 2013. godine iz arhive sajta Kovin Ekspresa.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.