RARIS PREDSTAVIO INVESTICIONE POTENCIJALE NAŠOJ DIJASPORI U BEČU

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Okt.2022, 06:35

RARIS PREDSTAVIO INVESTICIONE POTENCIJALE NAŠOJ DIJASPORI U BEČU

Beč, 1. oktobar – U Beču je danas održana prva Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu čiji je cilj podsticanje investicija srpske poslovne dijaspore u Austriji ka Srbiji. Konferencija je okupila oko 140 predstavnika dijaspore, poslovne zajednice naših zemljaka u Austriji, kao i institucija iz Austrije i Srbije.
RARIS je na Konferenciji prezentovao investicione potencijale istočne Srbije i svim zainteresovanima pružio bliže informacije o mogućnostima za ulaganje u istočnu >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Srbiju.
Podsećamo da RARIS vodi Regionalni investicioni portal istočne Srbije „Invest East Serbia“ www.investeastserbia.org na kojem su u ovom trenutku predstavljeno 52 različitih investicionih mogućnosti, lokacija i projekata i to na tri jezika: srpskom, engleskom i nemačkom.
Foto: RARIS Konferencija je omogućila privrednicima iz dijaspore da se upoznaju sa novim mehanizmima saradnje sa srpskom privredom – „Poslovnim atlasom Srbije i dijaspore“ i „Poslovnim habom za dijasporu.
Konferencija je održana u organizaciji projekta Link Up! Srbija II i Privredne komore Srbije (PKS).
RARIS takođe vodi digitalnu platformu Dijaspora Biznis Info – RARIS. Ova Platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom. Platforma se sastoji od web portala sa mnoštvom korisnih informacija: https://www.raris.org/index.php/dijaspora-biznis-info, istoimenom Viber zajednicom i Facebook grupom.
RARIS poziva i ovom prilikom sve naše zemljake iz dijaspore koji žele da počnu poslovanje ili se poslovno povežu sa istočnom Srbijom da nam se obrate.
Članak RARIS PREDSTAVIO INVESTICIONE POTENCIJALE NAŠOJ DIJASPORI U BEČU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.