Izvor: 025info.rs, 08.Jul.2016, 11:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Prvog dana Ribarskih večeri podeljeno 800 besplatnih porcija ribljeg paprikaša
Miris i ukus ribljeg paprikaša, kao i pečene ribe, definitivno će biti jedno od osnovnih obeležja ovogodišnjih Apatinskih ribarskih večeri. U skladu sa samim nazivom ove značajne manifestacije, organizator se potrudio da sve bude u znaku ribe. Već prve večeri počelo je odmeravanje veštine u kuvanju našeg nadaleko čuvenog ribljeg paprikaša. Održane su kvalifikacije za ,,Zlatni kotlić'', a ukupno je kuvalo 38 učesnika. Ono što je zanimljivo je da je čak bilo i štandova koji su u velikim kazanima kuvali i prodavali riblju čorbu. Svakako jedan od najatraktivnijih događaja, bilo je kuvanje velikog kotlića ,,Biofish'' Lavač. Glavni kuvar, gospodin Janko Pinćer, inače međunarodni prvak u kuvanju paprikaša već 15 godina unazad, otkrio nam je recept za uspeh. U veliki kotlić stalo je 200 litara vode, 120 kg ribe, 6 litara soka od paradajza, 2,5 kg slatke aleve paprike, nešto jače od kilograma ljute, 3...