Izvor: Kragujevac.rs, 16.Maj.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije obaveštava izbeglice, kao i bivše izbeglice, koje su usled događaja iz perioda od 1991. do 1995. godine stekle status izbeglica u Republici Srbiji da će 6. juna objaviti Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom kao i dodelu paketa pomoći.

Pomoć koja će biti dodeljena na osnovu Javnog poziva je bespovratna i odobrava se za rešavanje stamabenih potreba izbeglica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << teritoriji Republike Srbije u maksimalnom iznosu od 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok je maksimalni iznos za dodelu paketa pomoći u vidu građevinskog materijala i opreme po porodičnom domaćinstvu 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Seoska kuća sa okućnicom, za koju se pomoć dodeljuje, mora da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, da se nalazi na teritoriji Republike Srbije, kao i da bude upisana u katastar nepokretnosti.

Od objavljivanja ovog obaveštenja, izbeglice zainteresovane za stambeno zbrinjavanje dodelom bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom imaju mogućnost da pronađu odgovarajuću seosku kuću i budu spremne za prijavljeivanje od 6. juna kada Javni poziv bude objavljen.

Javni poziv će se realizovati centralizovano, odnosno prijavljivanjem zainteresovanih izbeglica direktno Komesarijatu za izbeglice i migracije, a izbor korisnika će sprovesti Komisija koju će formirati komesar Komesarijata za izbeglice i migracije.

Inače, Javni poziv trajaće od 6.juna do 23. jula 2018 godine, a svi zainteresovani detaljnije informacija mogu dobiti od poverenika za izbeglice u jedinicama lokalne samouprave kao i u Komeseraijatu za izbeglice u migracije u Beogradu.

Obaveštenje o Javnom pozivu za izbor korisnika za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini seoskih kuća i dodelu paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kućnih aparata/nameštaja možete pogledati OVDE .

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.