Počinje konkurs za dodelu socijalnih stanova u Veterniku

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje konkurs za dodelu socijalnih stanova u Veterniku

Konkurs za dodelu 94 socijalna stana u zakup, sa mogućnošću kupovine, a koji će biti izgrađeni u Veterniku, biće objavljen u četvrtak, 17. maja.

Kako se navodi u obaveštenju, konkurs će biti objavljen na oglasnim tablama Odseka za izbeglice i migracije Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada i mesnih zajednica Grada Novog Sada, kao i na sajtu novisad.rs, te na internet stranici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, kirs.gov.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Poziv je upućen građanima koji su zbog ratnih zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije, od 1991. do 1995. godine, stekli status izbeglica.

Prvobitno je planirano da se u Veterniku izgradi 276 stanova, ali je u međuvremenu doneta odluka o još 94 stana. Još 152 stana biće izgrađena u Futogu.

Izgradnja stanova trebalo bi da buda završena do 2020. godine, a za opremanje lokacije Grad je izdvojio 24 miliona dinara.

Konkurs za davanje u zakup 276 stanova u Veterniku završen je krajem prošle godine, kada je objavljena rang lista osoba koje su prošle na konkursu.

Stanovi će biti izgrađeni u Veterniku u okviru regionalnog stambenog programa.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Maj.2018

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije obaveštava izbeglice, kao i bivše izbeglice, koje su usled događaja iz perioda od 1991. do 1995. godine stekle status izbeglica u Republici Srbiji da će 6. juna objaviti Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba pri kupovini...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.