Izvor: TimockeVesti.net, 21.Nov.2023, 06:13

POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU MARINE U GOLUPCU

Golubac, 21. novembar – Juče su Ministarstvo turizma i omladine, Agencija za upravljanje lukama i Opština Golubac ozvaničili ključni korak u razvoju nautičkog turizma na Dunavu. Potpisivanjem Ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza, započet je projekat izgradnje marine u Golupcu.
Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, izrazio je optimizam glede ovog ambicioznog projekta. Kandić je naglasio da će do kraja sledeće godine kompletno biti završena >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << izgradnja nautičke turističke infrastrukture na Donjem Podunavlju. Trenutno se već sprovodi projekat izgradnje marine u Velikom Gradištu, dok će u narednoj godini biti udvostručeni kapaciteti za međunarodno putničko pristanište u Donjem Milanovcu.
– Ovo nije samo investicija u marine, već i u turizam, privredu i infrastrukturu. Do novembra ove godine, na kruzerima je putovalo oko 170.000 putnika, što je povećanje od 30% u odnosu na isti period prošle godine – istakao je Kandić.
Pored Golupca, Kandić je najavio i planove za 2024. godinu, uključujući izgradnju novog putničkog pristaništa u Banoštoru, proširujući kapacitete za prijem kruzera i na Gornjem Podunavlju.
Predrag Petrović, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, naglasio je da projekat „Zaplovi Srbijom“ pokazuje nameru države da konstantno ulaže u nautičku infrastrukturu, turizam i privredu. Do sada su već otvorena međunarodna putnička pristaništa u Sremskoj Mitrovici i Zemunu, a šabačko pristanište će biti otvoreno do kraja godine. Takođe, u Velikom Gradištu se gradi marina s ulaganjem od oko 2,5 miliona evra u prvoj fazi.
Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama, naglasio je da je Golubac jedna od ključnih tačaka u projektu „Zaplovi Srbijom“, koji je započet u martu. Osim marine u Golupcu, planirana je izgradnja još četiri marine duž Dunava. Buduća marina u Golupcu smeštaće se u neposrednoj blizini centra grada i moći će da primi oko 100 plovila.
Očekuje se da će ova marina postati epicentar nautičkog turizma u regionu, pružajući ne samo mesto za prihvat i smeštaj plovila već i prostor za razvoj različitih komercijalnih i drugih sadržaja. Projekat „Zaplovi Srbijom“ sada stvara put ka unapređenju turističke privrede duž Dunava, obećavajući bolje iskustvo kako za domaće tako i za međunarodne posetioce.
Članak POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU MARINE U GOLUPCU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.