PAD POLJOPRIVREDNOG AVIONA U APATINU, PILOT LAKŠE POVREĐEN

Izvor: Radio Dunav, 19.Maj.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAD POLJOPRIVREDNOG AVIONA U APATINU, PILOT LAKŠE POVREĐEN

Poljoprivredni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću “Delta Agrar”. Pilot na sreću nije povređen a uzrok pada aviona tipa Dromader vlasništvo Avio kluba iz Zrenjanina je kvar na motoru.
Prema rečima pilota, Radovana Šegrta nesreća se dogodila na kraju aviotretmana koji je obavljan na parceli 206 uz Lovačku šumu kod Ribareva.
- Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati kako bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo podizati letelicu došlo je do gašenja motora. Umesto uletanja u krošnje uspeo sam avion usmeriti na susednu oranicu, ali nakon izbegavanja stabala i kanala jedan od točkova je uleteo u mekano tlo što je izazvalo prevrtanje kaže Šegrt, i dodaje da je brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na čas.
Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspeo napustiti letelicu kako bi dočekao dolazak pomoći. Ovaj iskusni pilot kaže da je tokom svoje dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata i da je veoma srećan što je u ovoj nezgodi uspeo da izbegne uletanje u šumu za koju veruje da sigurno ne bi preživeo.
Materijalna šteta na letelici se još utvrđuje i ona će u narednim danima biti transportovana u delovima za Novi Sad. Uviđaj su izvršili policijski službenici u pratnji javnog tužioca a o događaju je obavešten Centar za utvrđivanje nesreća u saobraćaju u Beogradu čiji je će inspektor u narednom periodu utvrditi tačan uzrok pada letelice.

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća kod Apatina: Srušio se avion!

Izvor: BKTV News, 19.Maj.2017

Uzrok nesreće je kvar na motoru!..Poljoprivedni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću “Delta Agrar”. Pilot na sreću nije povređen a uzrok pada aviona tipa Dromader...

Nastavak na BKTV News...

POLJOPRIVREDNI AVION SRUŠIO SE KOD APATINA: Letelica se prevrnula tokom sletanja

Izvor: Kurir, 19.Maj.2017

...Prema rečima pilota, Radovana Šegrta nesreća se dogodila na kraju aviotretmana koji je obavljan na parceli 206 uz Lovačku šumu kod Ribareva..- Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati kako bi se obavilo prskanje U poslednjem naletu, kada sam krenuo...

Nastavak na Kurir...

SRUŠIO SE AVION U APATINU Pilot lakše povređen: Da sam uleteo u šumu, ne bih preživeo

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

Poljoprivedni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću "Delta agrar". Pilot na sreću nije povređen, a uzrok pada aviona tipa "dromader" u vlasništvu Avio kluba Zrenjanin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.