Odbornici ZZŠ odlučili da ne učestvuju u radu gradskog parlamenta

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Apr.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici ZZŠ odlučili da ne učestvuju u radu gradskog parlamenta

Zajedno za Šumadiju ne želi više da učestvuje u radu Skupštine grada, dok se ne obezbedi javnost u radu putem televizijskih prenosa, rekao je na konferenciji za novinare Dušan Aleksić, predsednik ove odborničke grupe u gradskom parlamentu.

Obrazlažući ovakvu odluku Aleksić pojašnjava da se za grad od 200.000 stanovnika javnost u radu obezbeđuje putem televizijskog prenosa, a ne preko YouTube kanala, preko koga prenos skupštinskog zasedanja, kako kaže prati oko 40 građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevca. On tvrdi da ne postoji javnost u radu Skupštine grada, Gradskog veća i gradskih preduzeća kao ni transparentnost i uvid u gradske finansije i funkcionisanje komunalnog sektora.

Odluku da ne učestvuje u radu, Odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ iskazala je i na početku današnjeg zasedanja gradskog parlamenta, reklamirajući član poslovnika koji se odnosi na javnost u radu, postavljajući pitanje skupštinskoj većini “zašto se krijemo od javnosti, kada imamo tehničke uslove za obezbeđivanje televizijskog prenosa“.

Jedina tačka dnevnog reda u kojoj su odbornici “Zajedno za Šumadiju“ želeli da učestvuju je Odluka o davanju saglasnosti Muškom odbojkaškom klubu “Radnički“ za promenu pravnog oblika uz osnivanje Sportskog privrednog društva “Muški odbojkaški klub Radnički“ d.o.o. i prenošenje osnivačkih prava na grad Kragujevac, koju je na konferenciji za novinare komentarisao odbornik dr Miroslav Stojanović.

Jedan broj odbornika “Zajedno za Šumadiju“ glasao je za ovu odluku jer će jedan klub koji je imao značajne uspehe i doprineo afirmaciji Kragujevca, uspeti ponovo da se vrati na staze stare slave i da napravi takvu atmosferu koja će puniti gradske sportske hale. Ovaj klub je jedini sačuvao savezni rang takmičenja, napravio rezultate kakve je mogao u skladu sa izdvojenim sredstvima i nadamo se da će klub nastaviti da stvara sistem u radu, kazao je Stojanović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.