“Lasti” prigradski prevoz do 31. oktobra

Izvor: KovinEkspres.rs, 10.Sep.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Lasti” prigradski prevoz do 31. oktobra

Na vanrednoj sednici Opštinskog veća ovaj prevoznik izabran kao najpovoljniji i u postupku javne nabavke za pružanje usluga regresiranog prevoza srednjoškolaca do Smedereva u ovoj školskoj godini Od ponedeljka 9. septembra smederevska poslovnica saobraćajnog preduzeća “Lasta” obavlja (preciznije – nastavlja da obavlja) javni linijski prigradski prevoz na teritoriji opštine Kovin. Rešenjem donetim na vanrednoj sednici Opštinskog veća, koja je u celosti bila posvećena događanjima oko javnog prevoza, odlučeno je da “Lasta” vozi “do 31. oktobra 2013. godine, uz mogućnost produžetka roka i uz saglasnost Opštine Kovin i SP “Lasta”, a do okončanja postupka izbora prevoznika po raspisanom tenderu”. “Javni linijski prigradski prevoz će se u svemu obavljati prema registrovanom redu vožnje, uz mogućnost korekcije, a prema potrebama koje se ukažu na terenu i uz saglasnost obe strane. U rešenju Opštinskog veća navodi se da će “naplatu cene prevoza vršiti prevoznik u skladu sa cenovnikom (koji je takođe utvrđen na sednici)”. Troškovi izrade legitimacije – obrasca mesečne karte, padaju na teret korisnika prevoza, a naplaćuju se prema važećem cenovniku koji utvrđuje prevoznik. “Prevoznik se obavezuje da Opštini Kovin dostavi svu potrebnu dokumentaciju kojom dokazuje da je registrovan za obavljanje delatnosti i da ispunjava uslove u skladu sa zakonom, kao i da će obezbediti tehnički ispravne, čiste i pouzdane autobuse za realizaciju ovog privremenog prevoza.” Jučerašnjim rešenjem “Opština Kovin se obavezuje da će obezbediti prostor za parkiranje autobusa i preduzeti mere na rešavanju pitanja korišćenja perona autobuske stanice u Kovinu i prostora za prodaju karata bez naknade”. Opština se takođe ovim rešenjem obavezala da će “preduzeti aktivnosti kako bi zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Kovin, naknadu za prevoz ostvarili putem kupovine mesečnih karata. U sedmoj, poslednjoj tački rešenja Opštinskog veća navodi se da će “nadzor nad sprovođenjem ovog rešenja vršiti Opštinska uprava putem saobraćajnog inspektora, uz čiju pomoć je potrebno da se suzbije nelegalan rad taski prevoznika”. Prevoz na relaciji Kovin-Smederevo-Kovin obavljaće takođe “Lasta” koja je dala najpovoljniju ponudu u postupku javne nabavke usluga za regresirani prevoz učenika srednjih škola za školsku 2013/2014. godinu. (Sledi opširniji izveštaj)

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Predsednica dr Zorić:”Lasta” je jedini zvanični prevoznik na registrovanim linijama na teritoriji opštine, do okončanja izbora po tenderu”

Izvor: KovinEkspres.rs, 10.Sep.2013

Saopštenje Predsednice opštine Kovin dr Gordana Zorić, predsednica Opštine Kovin 10. septembar 2013.godine – Predsednica opštine, Dr Gordana Zorić, saopštila je povodom situacije u vezi sa prevozom putnika na teritoriji opštine sledeće: „Opštinsko veće je na vanrednoj sednici održanoj...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.