Predsednica dr Zorić:”Lasta” je jedini zvanični prevoznik na registrovanim linijama na teritoriji opštine, do okončanja izbora po tenderu”

Izvor: KovinEkspres.rs, 10.Sep.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica dr Zorić:”Lasta” je jedini zvanični prevoznik na registrovanim linijama na teritoriji opštine, do okončanja izbora po tenderu”

Saopštenje Predsednice opštine Kovin dr Gordana Zorić, predsednica Opštine Kovin 10. septembar 2013.godine – Predsednica opštine, Dr Gordana Zorić, saopštila je povodom situacije u vezi sa prevozom putnika na teritoriji opštine sledeće: „Opštinsko veće je na vanrednoj sednici održanoj 09. septembra 2013. godine jednoglasno donelo Rešenje o privremenom uspostavljanju javnog linijskog prigradskog prevoza na teritoriji opštine Kovin, kojim je SP „Lasta“ AD Beograd – Poslovna organizacija „Lasta“ Smederevo, postala jedini zvanični, regularni prevoznik na registrovanim autobuskim linijama na teritoriji naše opštine, do okončanja izbora prevoznika po tenderu. Građani treba da znaju da se neprekidno radi na trajnom rešenju problema, jer kad neko obavlja javnu delatnost kao što je prevoz putnika – a ne izvršava obaveze kako bi trebalo, kao što je to u slučaju „Jugoprevoza“, onda lokalna samouprava mora da reaguje. Poslovni dogovor sa „Lastom“, čiji menadžment je zaista odreagovao krajnje profesionalno i pritekao u pomoć bez uslovljavanja tokom prošle nedelje kada je „gorelo“ od problema, praktično bi trebalo da predstavlja „baj pas“ do konačnog rešenja. Takođe, doneli smo i saglasnost na cene tog prevoza – one ostaju u nivou dosadašnjih prema kojima je vozio „Jugoprevoz“, sa mogućnošću korekcije naniže. Građani i učenici koji kupuju mesečne karte treba da znaju da će za septembar „Lasta“ izdavati polumesečne, a ovih dana će biti obavešteni u kom poslovnu prostoru će to obavljati novi prevoznik i u Kovinu, i u mesnim zajednicama u naseljenim mestima. Važno je naglasiti i to da će građani koji kupe mesečne karte za određenu relaciju moći da se prevoze uz tu kartu na istoj liniji više puta dnevno, ukoliko imaju potrebu za tim“, naglašava predsednica u svom saopštenju.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.