Izvor: MC Bor, 05.Jun.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRKOBABIĆ: Ne dam smanjenje penzija, izbori u oktobru

Bor, Beograd, 5. jun
- Kada bi svakom od 1.750.000 penzionera uzeli po 5.000 dinara, zakrpili bi nekako rupu u budžetu, ali bismo time izazvali i pomor naroda – kaže potpredsednik Vlade Srbije, prenosi Telegraf.
Fiskalni savet ima pravo da predlaže šta želi, šta hoće, a naše je da uradimo šta mislimo, prokomentarisao je ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić insistiranje MMF-a i Fiskalnog saveta na zamrzavanju ili smanjenjenju plata u javnom sektoru i penzija.
- Kada bi svakom od 1.750.000 penzionera uzeli po 5.000 dinara, zakrpili bi nekako rupu u budžetu, ali bismo time izazvali i pomor naroda, a država u kojoj ljudi nisu srećni nije nikakva država. Zato, nema smanjenja i zamrzavanja penzija – izjavio je potpredsednik Vlade za “NIN”.
- Ali, ako budu izbori, a biće u oktobru, i bude neka druga koalicija, neko drugo ustrojstvo vlasti, moguće je da nam se desi i tako nešto – rekao je Krkobabić.
On je uveren da se rupa u budžetu može zatvoriti i dobrom fiskalnom politikom, poreskim zahvatanjem svih korisnika i suzbijanjem sive ekonomije.
Podeli/Sačuvaj
Pogledaj vesti o: Izbori,   Bor

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.