Izvor: Pančevac-online.com, 27.Sep.2023, 16:28

KOMEMORACIJA JAGOŠU MARKOVIĆU U NARODNOM POZORIŠTU: „Bio je Mocart po talentu“ i „sinonim za pozorište“

U Velikoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu, održana je komemoracija povodom smrti reditelja Jagoša Markovića. „Bio je Mocart po talentu“ i „sinonim za pozorište“, rekle su njegove kolege i prijatelji, odajući poštu poznatom reditelju. Reditelj Jagoš Marković preminuo je u 58. godini života. Imao je više nagrada nego godina. Komemoracija povodom njegove smrti održana je u Velikoj […] The post KOMEMORACIJA JAGOŠU MARKOVIĆU U NARODNOM POZORIŠTU: „Bio je Mocart po talentu“ i „sinonim za pozorište“ appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Dušan Kovačević o Jagošu Markoviću: Čudo od dara koje se pojavljuje retko, povremeno i ostaje zauvek kao simbol umetnosti

Izvor: Danas, 27.Sep.2023

- Jagoševo ime je sinonim za pozorište, čudo od dara koje se pojavljuje retko, povremeno i ostaje zauvek kao simbol umetnosti - kazao je na današnjoj komemoraciji u čast reditelja Jagoša Markovića, Dušan Kovačević dramski pisac, scenarista, reditelj i akademik.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.