Izvor: KraljevoPress.com, 06.Sep.2011, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija: Građani, proverite dimnjake!

(Foto arhiv: KRALJEVOPRESS)
- Naređuje se stambenim zgradama kolektivnog stanovanja na teritoriji Grada Kraljeva, odnosno skupštinama zgrada, vlasnicima stanova, koji imaju dimnjačke instalacije da, bez odlaganja, izvrše proveru ispravnosti istih od strane ovlašćenog lica građevinske struke, i izvrše hitne radove popravke ili preziđivanja, čime će se sprečiti ugrožavanje života i zdravlja ljudi i bezbednost okoline od izbijanja požara, kaže se u rešenju Odeljenja za inspekcijske >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << poslove gradske uprave Grada Kraljeva, koje je potpisala načelnik Jasminka Jovanović.
U rešenju se nalaže da stambene jedinice dokaz o ispravnosti dimnjačkih instalacija u formi izveštaja potpisanog i overenog pečatom lica građevinske struke, dostave ovom Odeljenju, sa rokom od 15 dana za instalacije koje se ne popravljaju, odnosno 45 dana za instalacije koje se popravljaju, počev od dana javnog saopštavanja u sredstvima javnog informisanja.
Rešenje je doneto na zahtev velikog broja građana koji su se tokom avgusta i septembra obraćali ovom Odeljenju, kao i Odeljenju za vanredne situacije u Kraljevu MUP RS, sa zahtevom za preduzimanje mera sanacije i popravke dimnjaka, posebno u zgradama gde pojedini vlasnici stanova sprečavaju izvršavanje radova sanacije i popravke.

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.