Honorarcima zabranjuju ulaz u Avalu

Izvor: B92, 15.Feb.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honorarcima zabranjuju ulaz u Avalu

Beograd -- Svi honorarni saradnici TV Avala dobili su sms-poruku kojom su obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu, rekao Nikola Vukomanović.

Prema njegovim rečima, potom je usledilo i isključivanje službenih telefona, a uklonjena je i pločica i telop kojim su gledaoci bili obavešteni da su zaposleni u štrajku.

"Umesto da dobiju izveštaj od banke o uplati zaostalih zarada, sinoć su svi honorarni saradnici i oni kojima je istekao ugovor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobili sms da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije" rekao je Vukomanović.

Vukomanović pretpostavlja da je to rekacija koja je usledila posle jučerašnje konferencije za novinare zaposlenih u "Avali".

Bivši glavni urednik te televizije Robert Nemeček je juče na konferenciji za novinare rekao da novac koji je svojevremeno obezbeđen za pokretanje programa te televizije nije završio na računu "Avale" i izneo sumnju da je nenamenski trošen.

Prema Nemečeku, ta medijska kuća se, pošto je preuzeo funkciju glavnog urednika sredinom 2010, kod dve banke i dve agencije zadužila 11 miliona evra, a u "Avalu je ušlo samo 3,4 miliona i to kao pozajmica Željka Mitrovića".

Tim povodom oglasio se manjinski vlasnik ove televizije Željko Mitrović koji je rekao da su netačne tvrdnje koje je izneo Nemček i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog klevete, dok su novinarska udruženja pozvala tužilaštvo i finansijsku inspekciju da se "pozabave" slučajem Televizije "Avala".

Vukomanović je, napominjući da poruka nije bila potpisana i da je poslata sa telefona koji zvanično nije dodeljen nikome od zaposlenih, rekao da je pisalo takođe da je odluka doneta uz konsultacije sa nadležnim državnim institucijama.

Tim postupcima je, kako je rekao, još jednom "flagrantno prekršen Zakon o štrajku i izvršen dodatni pritisak na štrajkače".

Vukomanović je izrazio nadu da će vlasnici isplatiti zaostala dugovanja zaposlenima.

Zaposleni u TV Avala štrajkuju 55 dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TV Avala: Zabranjen ulaz honorarcima

Izvor: Mondo, 15.Feb.2012

Svi honorarni saradnici TV Avala dobili su poruku putem mobilnog telefona kojom su obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije. Isključeni i službeni telefoni

Nastavak na Mondo...

Otkazi SMS porukom

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2012

Umesto da dobiju izveštaj od banke o uplati zaostalih zarada, svi honorarni saradnici u TV Avala i oni kojima je istekao ugovor, u utorak uveče dobili su sms poruke da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zaposleni u TV Avala dobili SMS poruku da im je do ponedeljka zabranjen ulazak u zgradu

Izvor: Blic, 15.Feb.2012

Umesto da dobiju izveštaj od banke o uplati zaostalih zarada, svi honorarni saradnici u Televiziji Avala i oni kojima je istekao ugovor, u utorak uveče dobili su SMS poruke da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije, navodi se u današnjem saopštenju zaposlenih u ovoj TV stanici...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.