Honorarcima zabranjen ulaz na TV Avala

Izvor: RTS, 15.Feb.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honorarcima zabranjen ulaz na TV Avala

Honorarni saradnici "TV Avala" obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu te televizije. Uklonjen je i telop kojim su gledaoci bili obavešteni da su zaposleni u štrajku.

Svi honorarni saradnici "TV Avala" dobili su poruku putem mobilnog telefona kojom su obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije, kaže predsednik štrajkačkog odbora Nikola Vukomanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prema njegovim rečima, potom je usledilo i isključivanje službenih telefona, a uklonjena je i pločica i telop kojim su gledaoci bili obavešteni da su zaposleni u štrajku.

"Umesto da dobiju izveštaj od banke o uplati zaostalih zarada, sinoć su svi honorarni saradnici i oni kojima je istekao ugovor, dobili poruku da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije", rekao je Vukomanović.

Vukomanović pretpostavlja da je to rekacija koja je usledila posle jučerašnje konferencije za novinare zaposlenih u Avali.

Bivši glavni urednik te televizije Robert Nemeček juče je na konferenciji za novinare rekao da novac koji je svojevremeno obezbeđen za pokretanje programa te televizije nije završio na računu Avale i izneo sumnju da je nenamenski trošen.

Prema njegovim rečima, ta medijska kuća se, pošto je preuzeo funkciju glavnog urednika sredinom 2010, kod dve banke i dve agencije zadužila sa 11 miliona evra, a u "Avalu je ušlo samo 3,4 miliona i to kao pozajmica Željka Mitrovića".

Tim povodom oglasio se manjinski vlasnik ove televizije Željko Mitrović, koji je rekao su tvrdnje koje je izneo Nemček netačne i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog klevete.

Novinarska udruženja su pozvala tužilaštvo i finansijsku inspekciju da se "pozabave" slučajem Televizije Avala.

Vukomanović je, napominjući da poruka nije bila potpisana i da je poslata sa telefona koji zvanično nije dodeljen nikome od zaposlenih, rekao da je pisalo takođe da je odluka doneta uz konsultacije sa nadležnim državnim institucijama.

Tim postupcima je, kako je rekao, još jednom "flagrantno prekršen Zakon o štrajku i izvršen dodatni pritisak na štrajkače".

Vukomanović se nada da će vlasnici isplatiti zaostala dugovanja zaposlenima.

Zaposleni u TV Avala štrajkuju 55 dana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.