Izvor: Kragujevac.rs, 12.Apr.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečja biblioteka uskoro dostupna osobama sa invaliditetom

Dečja biblioteka u ulici Milovana Gušića broj 44 uskoro će biti dostupna i osobama sa posebnim potrebama. Naime, Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj za pokretanje postupka javne nabavke za uslugu izrade projektne dokumentacije za adaptaciju tog objekta radi obezbeđivanja dostupnosti.

Ovih dana počeće i realizacija programa dodatnog uređenja gradskih grobalja - Varoškog, Sušičkog, Palilulskog i groblja Bozman. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Članovi veća dali su saglasnost na taj program koji obuhvata sledeće radove: sanaciju oštećenja pešakih staza i prilaza gradskim grobljima, parterno uređenje, seču starih i oštećenih stabala, sadnju novih ukrasnih sadnica, obnovu travnatih površina i popravku klupa.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP ''Zelenilo'' o nabavci više specijalizovanih mašina za košenje trave i uklanjanje snega ukupne vrednosti 10,3 miliona dinara radi povećanja efikasnosti i nivoa kvaliteta usluga.

Odobrena su i sredstva Srpskoj pravoslavnoj parohiji kragujevačkoj - Eparhiji šumadijskoj - Hram uspenja presvete Bogorodice u iznosu 400.000 dinara na ime sufinansiranja VIII Gospojinskih svečanosti. Okosnicu programa čine nagradno putovanje do Hilandara i svetinja oko Svete Gore za nagrađene učenike sa ovogodišnjeg konkursa, dve izložbe sa istorijskom i umetničkom tematikom i monodrama.

Gradsko veće donelo je odluku o davanju u zakup poslovnih prostorija po beneficiranoj zakupnini Oraganizaciji za zaštitu prava i podršku osobama sa invaliditetom ''IZ KRUGA'' i Udruženju poslovnih žena ''Vizija''.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.