DANAS POČINJE ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI ZA DECU OD 10.000 DINARA

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Sep.2023, 05:32

DANAS POČINJE ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI ZA DECU OD 10.000 DINARA

Beograd, 25. septembar – Ministar finansija Siniša Mali najavio je za danas početak isplate jednokratne novčane pomoći države u iznosu od 10.000 dinara za decu do 16 godina. Ova pomoć je namenjena da olakša finansijski teret porodicama širom Srbije.
Ukupno je prijavljeno čak 1.101.000 dece za ovu pomoć, a ministar Mali je istakao da je ovakav odziv potvrda da je podrška roditeljima bila potrebna i da je stigla u pravo vreme.
Isplata novca će početi danas, pri čemu će >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << prvih pola miliona prijavljenih dece dobiti sredstva uplaćena na svoje račune danas, 25. septembra. Preostalih 600.000 prijavljenih će novac dobiti sutra  (utorak, 26. septembar), dok će se za one koji su imali reklamacije novac isplaćivati u narednim danima, u skladu s rešavanjem tih reklamacija.
– Gotovo sva deca su prijavljena za ovu pomoć države. Prijavilo se oko 635.000 roditelja, uključujući majke, samohrane očeve, hranitelje i staratelje. Ovaj odziv govori o potrebi za ovakvom vrstom podrške i o tome koliko je ona dobrodošla – izjavio je ministar Mali.
Ova inicijativa ima za cilj da pruži pomoć porodicama i da doprinese stabilizaciji ekonomske situacije u zemlji. Efekte ove pomoći će pratiti i analizirati kako bi se ocenila njen doprinos društvu u narednom periodu.
Članak DANAS POČINJE ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI ZA DECU OD 10.000 DINARA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Počinje isplata 10.000 dinara za decu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2023

Isplata jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara, za koju je prijavljeno više od 1,1 milion dece, počinje danas.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.