Ambasador Kanade Roman Vaščuk posetio RTB Bor

Izvor: TimockeVesti.net, 02.Okt.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Kanade Roman Vaščuk posetio RTB Bor

Vaščuk: Projekat nove topionice u RTB-u Bor za ponos srpskim i kandskim stručnjacima i građevinarima. - Spaskovski: Nova Fabrika sumporne kiseline gotove pre roka, topionica do kraja 2013. godine.
Ambasador Kanade u Srbiji, Roman Vaščuk, posetio je danas Rudarsko topioničarsko basen Bor.
U razgovoru sa rukovodstvom kombinata bakra konstatovano je da je saradnja RTB-a sa jednom od najvećih kanadskih projektantskih >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << kompanija - SNC Lavalinom zaduženom za projekat rekonstrukcije Topionice i izgradnju nove Fabrike sumporne kiseline uspešna i da se svi radovi odvijaju po utvrđenom planu.
"Za dvanaest meseci mnogo je urađeno na izgradnji objekata, a građevinari iz Srbije i Kanade imaće čime da se ponose krajem naredne godine, kada oba postrojenja budu završena i puštena u rad." - naglasio je Roman Vaščuk i dodao da je projekat u RTB-u Bor najznačajnije i najvrednije gradilište u Srbiji na kome zajednički rade stručnjaci iz Srbije i Kanade.
"Izgradnja nove Fabrike sumporne kisline biće završena do novembra 2013. godine, nešto pre predviđenog roka, dok će nova Topionica, zbog komplivane elektronike biti gotova do decembra iste godine, a probni rad i uhodavanje počeće prvih dana 2014. godine", rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski i dodao da će nakon toga Bor i okolina posle više od jednog veka imati ponovo čisto nebo i ekološki zdravu sredinu.
Autor: Dejan Đorđević, RTV Bor


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.